Като си говорим за красота САЩ е страната, в която „холивудската усмивка” е издигната на пиедестал

Хиляди американци всяка година се подлагат на скъпо струващи процедури, за да избелят и подобрят усмивката си. Актрисата Кирстен Дънст определено не е една от тях. Тя смело заявява, че няма нищо по-хубаво от естествения нюанс на зъбите. Кирстен е абсолютното доказателство, че можеш да бъдеш красива и без да се „тунинговаш” периодично. Актрисата от сериала “Клуб “Веселие” Леа Мишел споделя нейното мнение и признава, че тя е единственото момиче от своя клас, която не е правила пластична операция на носа си. „Майка ми винаги казваше, че Барбара Стрейзънд и без да си променя носа е станала известна. Сега съм доволна, защото най-важното е индивидуалността”.

Следващият път, когато застанете пред огледалото и критично оглеждате фигурата си, се сетете за Кейт Уинслет. Холивудската звезда категорично отказва да отслабне в името на общоприетите стандарти за красота. „Всеки път, когато се погледна в огледалото си казвам, че аз съм прекрасна. Никой не е съвършен, така че защо да се чувствам тъжна заради недостатъците си?”, коментира тя. Като стана въпрос за излишни килограми Ейми Адамс, позната ни като изкусителната красавица от „Секс игри 2”, споделя че бременността много и помогнала, за да разбере истински важните неща. „Забременях и спрях да се тревожа как ще изглеждам по бански. Щях да имам дете и това ме правеше щастлива. Радвах се на всеки качен килограм”.

„Много хора мислят, че тялото ми не е женствено, но не ми пука. Четири години съм се занимавала с гимнастика и е нормално това да се е отразило на фигурата ми. Готино е да обичаш себе си!”,вдъхва оптимизъм на дамите, които не се чувстват добре в кожата си Пинк. „Ангелът”Дрю Баримор пък споделя: „Бог ме е направила по-чувствена, защо да вървя срещу природата си?” Тя още казва, че човешкато тяло е създадено да се движи, да докосва и да се наслаждава,а не да бъде стерилно и статично. Има някаква логика, нали?

През 2007-ма г. медиите безжалостно разпространиха снимки по бански на бившия модел на Victoria’s Secret Тайра Банкс. На фотосите тя беше качила 14 кг над теглото от успешните си години. „Въобще не се притеснявам. Хората обикновено мислят, че ако една жена не е твърде слаба, значи нещо с нея не е наред. Човек трябва да се погледне в огледалото и да се вгледа в своите уникални черти и характеристики и така ще открие истинската си красота”,защити се тогава тя. Разбира се, американският модел влезе във форма, но си струва да се отбележи, че Тайра винаги се е гордяла с по-закръгленото си тяло.

Независимо, дали сте висока или ниска, пълна или слаба, вие сте красива. Това е посланието, което тези жени се опитват да отправят към представителките на нежния пол. И всеки път, когато се вторачим в дребните си недостатъци, не е зле да си припомним някои от техните думи. Все пак красотата е преди всичко вътрешно чувство.

| »